Італійські ЗМІ повідомили, що Мелоні переконала Орбана не блокувати членство України у ЄС

Джерело: Libero

В італійських ЗМІ повідомили, що саме Джорджа Мелоні – очільниця уряду Італії – переконала угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана не блокувати початок перемовин з Україною про членство у Євросоюзі.

У виданні зазначили, що Мелоні, під час саміту ЄС, зуміла донести Орбану про необхідність дозволити перемовини про приєднання до ЄС України і Молдови та надати Грузії статус країни-кандидата на вступ у блок.

“Під час голосування по Києву угорський прем’єр залишив залу, але це була стратегія, заздалегідь узгоджена з Римом”, – наголосили у ЗМІ.

Варто зауважити, що напередодні у ЗМІ повідомили, що канцлер Німеччини Олаф Шольц під час дискусії запропонував прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану вийти й “випити кави”, що дозволило лідерам ЄС проголосувати за початок переговорів про вступ України до блоку.

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.