Генштаб запропонував додатково мобілізувати 450 – 500 тисяч осіб – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на рівні Ставки Верховного головнокомандувача військові запропонували додатково мобілізувати 450 – 500 тисяч осіб.

“Це питання наших військових, Главкома, Генштабу, вони звернулися на рівні нашої Ставки щодо питання мобілізації. Питання мобілізації – дуже чутливе, я вважаю, вони звернулися щодо захисту нашої держави і потенційних контрнаступальних дій, щодо дефіциту. То їх погляд був на Ставці, що вони запропонували мобілізувати додатково 450 – 500 тисяч осіб. Це дуже серйозна цифра”, – сказав Зеленський.

За словами президента, він відповів військовим, що для такого кроку необхідно більше аргументів, оскільки це питання перш за все людей, питання справедливості, обороноздатності та фінансів.

“Я сказав, що мені потрібно більше аргументів для того, щоб підтримувати цей напрямок, тому що це питання перш за все людей, справедливості, обороноздатності та фінансів. Що стосується людей, то тут мені потрібна конкретика”, – зазначив Зеленський.

Він також додав, що має бути комплексний план щодо того, що буде з мільйонною армією людей та з хлопцями, які вже два роки захищають Україну. І цей план має міститися у законі.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.