У Перу тисячі черепах врятували від продажу

Джерело: BBC News

Митники в аеропорту Ліми (столиця Перу) вилучили 4001 живу черепаху, яких мали відправити до Індонезії.

У деяких частинах світу яйця та м’ясо прісноводних черепах вважаються делікатесом.

Офіційні особи виявили, що в експортних документах для вантажу було неправильно вказано вид і вік деяких тварин.

Черепах доставили в авторизований центр розведення в Лімі. За словами чиновників, про них будуть піклуватися в центрі, доки не буде визначено їхнє кінцеве місце призначення. Там додали, що наразі жодна з рептилій не загинула.

Офіцери з охорони навколишнього середовища заявили, що понад 400 тварин є південноамериканськими річковими черепахами (Podocnemis expansa), чиє “юридичне походження визначити не вдалося”.

Міжнародний союз охорони природи (МСОП) ще в 1996 році, коли оцінював її статус, не вважав південноамериканську річкову черепаху такою, що перебуває під загрозою. Але після цього робоча група МСОП рекомендував перекласифікувати його як “під загрозою зникнення” через скорочення чисельності виду.

Решта рептилій – черепахи Тарікая (Podocnemis unifilis), також відомі як річкові черепахи із жовтими плямами, але їхній орієнтовний вік не збігався з тим, що вказаний у документах.

Національна служба лісового господарства та охорони дикої природи Перу (Serfor) щороку рятує тисячі тварин від нелегальних торговців.

В службі зазначають що мавпи, черепахи та папуги є одними з найпопулярніших тварин, яким торгують люди.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.