Фінляндія надасть Україні 21-ий пакет військової допомоги на 106 млн євро

Джерело: пресслужба Міністерства оборони Фінляндії

Сьогодні, 21 грудня, Фінляндія ухвалила 21-ий пакет військової допомоги Україні на суму 106 мільйонів євро.

“Фінляндія налаштована на підтримку України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Загальна вартість пакетів оборонного обладнання, які ми постачаємо, зараз становить 1,6 мільярда євро”, – заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен.

У міністерстві зазначили, що з оперативних причин та з метою гарантування безпечної доставки допомоги детальний зміст, спосіб доставки чи графік військової допомоги не повідомляють.

Сили оборони України вразили морський нафтовий термінал у тимчасово окупованій Феодосії, АР Крим.

В Україні триває 957-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 661 тисячу осіб.

В Бориспільському районі Київської області сапери вилучили уламки ракети класу С-300, яку знайшов фермер під час роботи на полі.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що на міжнародному чорному ринку почали з’являтися артефакти, викрадені російськими загарбниками в Україні.

За оцінками аналітиків, готовність російського військового командування досягати обмежених тактичних успіхів в обмін на значні втрати бронетехніки буде ставати дедалі дорожчою через обмежені запаси озброєння і техніки радянських часів.