Уряд Нідерландів оголосив про виділення Україні першого траншу у розмірі 102 млн євро

Джерело: уряд Нідерландів

Нідерланди у четвер, 21 грудня, оголосили про надання Україні першого траншу фінансової допомоги на суму 102 мільйони євро. Ця сума є частиною більшої підтримки, запланованої на 2024 рік, загальним обсягом понад 2 мільярди євро.

Підтримку спрямовано на задоволення гуманітарних потреб України, зокрема на подолання зимових умов та підготовку до весни.

Зокрема з цих коштів 15 мільйонів євро будуть спрямовані на діяльність ООН у сфері координації гуманітарних справ і на розмінування сільськогосподарських земель та деокупованих територій України.

Ще 62 мільйони євро підуть на допомогу уряду України у наданні базових послуг, відновленні важливої інфраструктури та реалізації реформ через програму Світового банку для відновлення України та Молдови. Додаткові 10 мільйонів євро будуть використані для фінансування обладнання для української електромережі.

У нідерландському уряді також нагадали, що 15 грудня міністр зовнішньої торгівлі країни Жоффрей ван Леейвен відвідав Україну, оголосивши про плани надати додаткову підтримку на наступний рік.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.