У Німеччині «Санта-Клаус» напідпитку розвозив подарунки, але влетів у фасад будинку

Джерело: DW

У Німеччині чоловік у костюмі Санта-Клауса потрапив у нічний інцидент на дорозі, внаслідок якого втратив свої водійські права. Це сталося, коли він роз’їжджав містом Мюльхаузен і розносив подарунки, але врізався в будинок. Виявилося, що він був напідпитку.

Поліція розповіла, що чоловік, переодягнений у Санта-Клауса, не впорався з керуванням, внаслідок чого вдарився в будинок та припарковане авто. При цьому, за їхніми словами, різдвяні подарунки, які віз “Санта Клаус”, не постраждали.

Інцидент спостерігав перехожий, який і викликав поліцію.

Після прибуття на місце події поліцейські виявили, що “Санта Клаус” був нездатний вести автомобіль, відтак він здав аналіз крові.

У чоловіка вилучили водійське посвідчення і розпочали розслідування через підозру в керуванні авто у стані сп’яніння.

Попри інцидент, “Санта Клаус” заявив, що доставка подарунків відбудеться наступного дня.

28-29 жовтня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан планує відвідати Грузію з офіційним візитом. Інформацію про це підтвердила пресслужба адміністрації уряду.

Під час засідання 10-ї наради Сторін Водної конвенції українська делегація звернула увагу на екологічні наслідки дій Росії, включно з катастрофою на Каховській ГЕС. Делегати закликали до об’єднання зусиль для притягнення Росії до відповідальності за злочини проти довкілля. Представник України презентував Національний план співпраці з транскордонного моніторингу вод. 

В Україні зросла кількість протоколів за порушення мовного закону. Зокрема на середину жовтня зафіксовано 216 випадків, що на 70% більше проти минулого року. Порушники отримали 64 штрафи та 91 попередження.

У Генеральному штабі поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 27 жовтня. З початку доби на фронті відбулося вже 142 бойових зіткнення. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Разом з тим, ворог також активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках. 

Американський актор Роберт Де Ніро висловив власне ставлення до кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, назвавши його “шматком лайна”.