«За останні 4 місяці знищено 20% Чорноморського флоту РФ», – Шаппс

Джерело: Грант Шаппс в X

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс прокоментував атаки на Чорноморський флот РФ, зокрема атаку на російський десантний корабель “Новочеркаськ”.

“Це останнє знищення (корабля – ред.) військово-морського флоту Путіна демонструє, що помиляються ті, хто вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут!” – зазначив Шаппс.

Він додав, що за останні 4 місяці знищено 20% російського Чорноморського флоту.

“Домінування Росії в Чорному морі зараз поставлено під сумнів, і нова Коаліція морських можливостей під керівництвом Великої Британії та Норвегії допомагає Україні перемагати на морі”, – наголосив Грант Шаппс.

Нагадаємо, що уночі 26 грудня тактична авіація Повітряних сил ЗСУ крилатими ракетами атакувала тимчасово окупований Крим.

Ціллю ПС ЗСУ став російський десантний корабель “Новочеркаськ”, який успішно уражено.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.