Воїни ЗСУ знищують 60% бронетехніки, яку росіяни використовують для наступу – Тарнавський

Джерело: Олександр Тарнавський у Telegram

На Таврійському напрямку росіяни активно застосовують для наступу броньовану техніку – близько 60% якої знищують українські військові. Решта швидко відступає.

В операційній зоні ОСУВ “Таврія” минулої доби ворог завдав 7 авіаударів, провів 51 бойове зіткнення та здійснив 994 артобстріли.

Водночас українські захисники та захисниці стійко тримають оборону і проводять активні дії на визначених напрямках.

Загальні втрати ворога склали 348 осіб.

Також знищено 35 одиниць військової техніки ворога. Зокрема, 3 танки, ББМ, 28 БпЛА та 2 автомобілі. Ще 17 одиниць техніки росіян пошкоджено.

Додамо, що в Україні триває 672-га доба повномасштабної війни з російським агресором. За цей час ЗСУ ліквідували понад 355 тисяч російських окупантів.

Зокрема, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 17 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та по 5 зенітно-ракетних комплексах. Протиповітряною обороною знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 1 розвідувальний БпЛА ворога. Також тактична авіація наших Повітряних сил успішно атакувала великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ “Новочеркаськ”.

Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, 2 артилерійські системи та ще 3 інші важливі цілі противника.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.