На Львівщині судитимуть зловмисника, який брав в оренду автомобілі, а потім продавав їх

Джерело: Поліція Львівської області

На Львівщині судитимуть 22-річного чоловіка, який брав в оренду автомобілі, а згодом продавав їх дешевше ринкової ціни.

Обвинувачений брав у приватних осіб автомобілі в оренду під приводом надання транспортних послуг. Далі, на сайтах оголошень, він розміщував повідомлення про продаж цих авто. Кошти від продажу він привласнював.

Правоохоронці почали розслідування після того, як власник одного з автомобілів, який здав його в оренду зловмиснику, виявив оголошення про продаж свого транспортного засобу в мережі Інтернет та звернувся за допомогою у поліцію.

До розкриття злочину задіяли оперативників кримінальної поліції та слідчих відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, а також співробітників Управління кримінального аналізу поліції Львівщини. Правоохоронці встановили особу зловмисника – ним виявився 22-річний мешканець Волинської області.

Також встановлено, що 21 вересня обвинувачений орендував у жителя Львова автомобіль “Mitsubishi Pajero” нібито з метою надавати транспортні послуги під час обслуговування весільних церемоній. Сторони узгодили розмір орендної платні та інші умови, після чого власник передав транспортний засіб та технічний паспорт “орендарю”.

Проте, вже наступного дня зловмисник продав орендований автомобіль мешканцю Волинської області за 7 300 доларів США, а отримані кошти привласнив. При цьому ринкова вартість проданого «Mitsubishi Pajero» становить 400 тисяч гривень (понад 10 тисяч доларів США).

Також правоохоронці встановили, що обвинувачений причетний до скоєння ще трьох подібних злочинів. Внаслідок його незаконних дій постраждали мешканці Львова, Києва, Рівного та Хмельницького.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури за ч. 2, 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершено. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику ― позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.