Росіяни розстріляли українських військовополонених біля Запоріжжя

Джерело: Офіс генпрокурора

Прокуратура ініціювала слідство щодо вбивства росіянами військовополонених українських солдатів біля Запоріжжя. За даними слідства, воєнний злочин стався у районі села Роботине Запорізької області.

В Офісі зауважили, що подія трапилася у грудні 2023 року, коли російські військові під час бойових дій захопили у полон трьох українських воїнів. Незабаром після цього, порушуючи статтю 3 Женевської конвенції, яка регулює поводження з військовополоненими, загарбники розстріляли полонених.

Відеозапис інциденту опубліковано та широко поширено в інтернеті.

Під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни, пов’язане з умисним вбивством.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.

Внаслідок російської атаки по Харкову вже відомо про чотирьох постраждалих, серед них 10-річна дитина з гострою реакцією на стрес.

Російські загарбники в п’ятницю ввечері, 20 вересня, вкотре атакували Харків. Є постраждалі.