На концерті Тейлор Свіфт шанувальниця померла від теплового виснаження

Джерело: The Guardian

23-річна бразильська фанатка Ана Клара Беневідес, яка відвідала концерт Тейлор Свіфт у листопаді в Ріо-де-Жанейро, померла внаслідок перегріву. Беневідес знепритомніла під час виступу Свіфт 17 листопада і померла через декілька годин у лікарні.

Температура повітря в Ріо-де-Жанейро того дня досягла приблизно +40 ℃.

Доповідь Судово-медичного інституту Ріо вказує, що висока температура повітря спричинила серцево-дихальну недостатність у дівчини. У Беневідес не було хронічних захворювань або слідів вживання психоактивних речовин, які могли б спричинити її смерть.

Медичний експерт наголосив, що вона померла внаслідок серйозного ушкодження легенів та раптової смерті через спеку.

Під час концерту фанати, які чекали на шоу багато годин, звинуватили організаторів у недостатньому забезпеченні водою понад 60 000 відвідувачів. Вони також висловили незадоволення через заборону приносити власну воду на стадіон.

Організатори концерту, компанія T4F, стверджують, що дотримувалися всіх вимог та стандартів, надавали тисячі пляшок води глядачам і не забороняли приносити воду на стадіон. Вони зазначили, що за 40 років роботи у компанії не було подібних трагічних випадків.

Поліція Ріо-де-Жанейро оголосила, що представників компанії-організатора буде викликано для надання показань у зв’язку з результатами судово-медичного дослідження.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.