США, Велика Британія, ФРН та Франція засудили темпи виробництва збагаченого урану Іраном

Джерело: Reuters

28 грудня Франція, Німеччина, Велика Британія та Сполучені Штати спільно засудили збільшення Іраном обсягів виробництва збагаченого урану до 60% чистоти, близького до рівня, який використовується для ядерної зброї.

У заяві союзники не згадали про будь-які наслідки, з якими може зіштовхнутися Іран у зв’язку зі своїми діями, але закликали скасувати рішення та заявили, що залишаються “відданими дипломатичному вирішенню” суперечки щодо ядерної програми Тегерана.

Виробництво Іраном високозбагаченого урану не має надійного цивільного обґрунтування, — мовиться в заяві. — Ці рішення… є безрозсудною поведінкою в напруженому регіональному контексті.

З моменту початку наступу Ізраїлю на бойовиків ХАМАС в сектори Гази, підтримувані Іраном маріонетки посилили свої атаки на судна в Червоному морі і на американські війська в Іраку та Сирії, різко посилюючи напруженість у регіоні.

Ізраїль розпочав свою операцію у відповідь на напад ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

26 грудня Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило у доповіді, що Іран скасував уповільнення виробництва збагаченого урану, засудивши рішення, що сприяє розвитку ядерної програми Ірану.

Тегеран відкинув звіт МАГАТЕ, заявивши, що виконує свою програму “відповідно до правил”.

Зауважимо, згідно зі звітом Міжнародного агентства з атомної енергії, Іран має достатньо урану, збагаченого до 60%, для виробництва трьох атомних бомб.

Станом на 16:00 в суботу, 6 липня, на фронті відбулося 83 бойові зіткнення. Від початку доби, ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення, концентрує зусилля наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках. 

Рятувальники завершили розбирати завали багатоповерхівки у Дніпрі, яку ворог потрощив понад тиждень тому.

На саміті у Вашингтоні НАТО планує зміцнити співпрацю з Південною Кореєю, зокрема щодо України.

Естонія передала Україні зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та ракети до них. Про це повідомило Міністерство оборони Естонії у суботу, 6 липня.

Улюбленець британців – кіт Ларі може покинути свій дім. В резиденції прем’єра на Даунінг-стріт побоюються через можливу ворожнечу між головним мишоловом Ларрі та кішкою Джо-Джо новообраного прем’єра Кейра Стармера.