У КМВА повідомили деталі атаки на столицю

Джерело: КМВА

У КМВА повідомили деталі ракетної та дронової атаки росіян на столицю 2 січня.

За даними, тривога у Києві сумарно тривала 6 годин. Спершу росіяни атакували столицю близько 15 “шахедами”.

Опісля почалась ракетна атака. Зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 МС групами та хвилями були запущені крилаті ракети Х-101/Х555Х-55.

Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал”.

Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено усі БпЛА “Shahed” та понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 “Кинджал” (остаточно тип і кількість дадуть ПС).

Попри активну роботу ППО. у столиці все ж є руйнування житлової забудови, пошкодження інфраструктури. Є потерпілі.

“Особливо страшні наслідки в Солом’янському районі. Там зафіксовано загоряння багатоповерхових житлових будинків. Вогонь заблокував людей на поверхах. ДСНС проводили деблокування та евакуацію людей. Попередньо, вже виявлено понад 25 постраждалих. Ці дані ще уточнюються”, – мовиться у повідомленні.

Щодо інших районів столиці, то ситуація наступна:

– в Деснянському попередньо є загорання супермаркету;

– в Дарницькому пошкоджено нежитлові приміщення;

– в Голосіївському падіння решток на відкритій території;

– в Печерському – на дах 9-ти поверхового житлового будинку; на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок;

– в Оболонському є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень:

– в Святошинському – на нежитлову забудову;

– в Подільському є загоряння на території ринку; пошкоджено газову трубу, магістралі водопостачання та зайнялися приблизно 6 авто; а також рештки упали на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється;

– в Шевченківському – падіння решток на відкриту територію.

Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються. Інформація щодо постраждалих збирається та систематизується.

Додамо, що за останніми даними у столиці постраждало 27 осіб. Одна з постраждалих – жінка похилого віку – померла дорогою до лікарні.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

Конституційний суд Румунії ухвалив рішення зняти з президентських виборів ультраправу кандидатку Діану Шошоаке, відому своїми скандальними заявами та вчинками. Рішення було прийнято 5 жовтня після розгляду скарг щодо реєстрації шести кандидатів.

Ізраїльська розвідка “Моссад” майже десять років працювала над операцією зі знищення комунікаційного обладнання бойовиків “Хезболли”, використовуючи радіостанції та пейджери, які містили вибухівку. За даними The Washington Post, ізраїльтяни планували здійснити цю операцію ще з 2015 року.