4 загиблих та 92 поранених: Зеленський прокоментував ракетну атаку росіян

Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський прокоментував чергову масштабну ракетну атаку РФ по Україні.

Він зазначив, що зараз триває ліквідація наслідків обстрілу. До неї залучено понад 500 рятувальників, комунальні служби, енергетики, правоохоронці.

Унаслідок ракетної атаки постраждали Київ та область, а також Харків.

“На цей час відомо про 92 поранених. Усім надається допомога. На жаль, четверо людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким”, – повідомив глава держави.

Зеленський додав, що вже третю добу поспіль сили ППО здійснюють потужну роботу, адже починаючи з 31 грудня ворог атакував Україні близько 170 “шахедами” та десятками ракет.

“Абсолютна більшість із них була спрямована по цивільних обʼєктах. Я дякую всім партнерам, які допомагають у зміцненні нашого повітряного щита. І очевидно, що це допомагає рятувати сотні життів щодня і щоночі, які були б забрані російським терором, якби не “петріоти” та інші захисні системи”, – наголосив він.

Президент резюмував, що цьогоріч буде продовжено роботу з союзниками, аби зміцнити українську ППО та притягти РФ до відповідальності за злочини.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

Конституційний суд Румунії ухвалив рішення зняти з президентських виборів ультраправу кандидатку Діану Шошоаке, відому своїми скандальними заявами та вчинками. Рішення було прийнято 5 жовтня після розгляду скарг щодо реєстрації шести кандидатів.

Ізраїльська розвідка “Моссад” майже десять років працювала над операцією зі знищення комунікаційного обладнання бойовиків “Хезболли”, використовуючи радіостанції та пейджери, які містили вибухівку. За даними The Washington Post, ізраїльтяни планували здійснити цю операцію ще з 2015 року.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.