Маск за підсумками 2023 року залишається найбагатшою людиною у світі – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск за підсумками минулого року залишається найбагатшою людиною у світі.

За даними рейтингу, статки Маска на сьогодні становлять 238 мільярдів доларів. Від початку 2023 року вони зросли на 101 млрд дол.

На другому місці опинився французький бізнесмен Бернар Арно, який має контрольний пакет у компанії LVMH, зі 179 млрд дол.

Третє місце посідає засновник і колишній гендиректор Amazon Джефф Безос, статки якого оцінюють у 178 млрд дол.

До першої десятки рейтингу також увійшли засновник Microsoft Білл Гейтс (140 млрд доларів), колишній гендиректор Microsoft Стів Балмер ($130 млрд), засновник Meta Марк Цукерберг ($129 млрд), співзасновники компаній Google, Alphabet Ларрі Пейдж ($127 млрд) і Сергій Брін ($120 млрд, 9-те місце у рейтингу), засновник і голова корпорації Oracle Ларрі Еллісон ($124 млрд), американський інвестор і філантроп Воррен Баффет ($120 млрд).

Варто зауважити, що єдиним українцем у списку є Рінат Ахметов, він посідає 471-ше місце зі статками 5,77 млрд дол. Від початку року вони збільшилися на 437 мільйонів доларів.

З-поміж росіян на найвищій позиції у рейтингу (48-й) опинився глава “Норникеля” Володимир Потанін зі статками 30,7 млрд дол.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.