В Україні поступово зростає споживання електроенергії

Джерело: НЕК “Укренерго” у Facebook

В Україні спостерігається зростання споживання електроенергії – через похолодання та завершення святкового періоду. Споживання електроенергії збільшується внаслідок повернення до робочого ритму та зниження температур.

Наприклад, ввечері 2 січня зафіксовано зростання споживання на 13,8% порівняно з 26 грудня, а станом на 10:00 3 січня рівень споживання перевищував показник тієї ж години попереднього дня на 14%.

Повідомляється, що наявне виробництво електроенергії задовольняє поточні потреби, однак значне збільшення споживання створює додатковий тиск на енергосистему.

“Укренерго” рекомендує для зниження навантаження на систему переносити використання енергомістких приладів з пікових вечірніх годин (16:00-19:00) на нічний час або ранок.

Крім того, зазначено, що 3 січня експорт електроенергії відбувається вночі, в час мінімального споживання, до Румунії та Молдови загальним обсягом 1 493 МВт-год. Імпорт заплановано вдень зі Словаччини та Румунії на загальну кількість 1 138 МВт-год.

Згідно з перехопленими даними, російські солдати зневажливо відгукуються про прибулих північнокорейських військових, а деякі виказують вороже ставлення.

Станом на 16:00 суботи, з початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 90. 

Рятувальники у Дніпрі дістали з-під завалів тіло чоловіка. Кількість загиблих унаслідок російського обстрілу збільшилась до п’яти.

Міністерство оборони України впровадило нові вимоги до калорійності продуктів, які постачаються для Збройних сил.

Нещодавно Патронатна служба “Янголи” оголосила про перший в Україні збір на протези зі значною метою…