«Стоятимемо поруч скільки потрібно»: у НАТО засудили останні ракетні атаки РФ на Україну

Джерело: RMF FM

У НАТО заявили про засудження останніх масованих ракетних ударів по Україні з боку РФ. Альянс запевнив у продовженні підтримки українських сил у боротьбі проти росіян.

НАТО рішуче засуджує російські ракетні та безпілотні атаки на українське мирне населення, міста та селища. Це чергова демонстрація спроби Путіна зламати рішучість України. Він не встигне, — такий коментар надала пресслужба Альянсу журналісту RMF FM у Брюсселі у відповідь щодо масованих обстрілів росіянами території України.

У НАТО наголосили, що “члени Альянсу вже надали Україні широкий спектр систем протиповітряної оборони та мають намір і далі зміцнювати її захист”.

НАТО продовжує підтримувати право України на самооборону від агресивної війни Росії. Ми будемо стояти поруч з Україною стільки, скільки буде потрібно, — запевнили в Альянсі.

Зауважимо, протягом 2 січня війська РФ масовано атакували Україну ударними безпілотниками та ракетами. Більшість ворожих цілей збито. Противник застосував 135 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БпЛА. Тоді як 29 грудня війська РФ здійснили наймасованішу повітряну атаку по Україні, випустивши загалом 158 повітряних цілей. Більшість із них вдалось збити.

Окрім того, уночі 2 січня окупанти випустили по Україні 35 ударних БпЛА. Всі було знищено.

2 січня у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський зауважив результати роботи Сил протиповітряної оборони за час масованих ракетних обстрілів з боку РФ, наголосивши, що ще жодна країна не переживала схожих атак.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.