Глава уряду запевнив: «Пенсії та допомоги виплачуватимуться вчасно»

Джерело: Денис Шмигаль/Teleegram

3 січня на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що з 1 січня в Україні оновилася низка соціальних стандартів.

Зокрема мінімальна зарплата зросла на 6% з 6 700 грн до 7 100 грн. Глава уряду зауважив, що це одне підвищення заплановане на весну.

Окрім цього, збільшилися прожитковий мінімум та мінімальна пенсія. Водночас у планах уряду — індексація пенсій з 1 березня.

Минулого року держава демонструвала зразкове виконання соціальних зобов’язань. Цьогоріч це також буде одним із наших пріоритетів. Пенсії та допомоги виплачуватимуться вчасно, — зазначив Шмигаль.

Раніше міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що Україна може зазнати необхідності відтермінування виплат пенсій та зарплат держслужбовцям, якщо фінансова підтримка від ЄС і США не надійде на початку року.

Зауважимо, на засідання Шмигаль також повідомив, що у 2024 році Україна планує збільшити виробничі потужності оборонно-промислового комплексу у шість разів.

Також прем’єр наголосив, що у 2024 році одне з ключових завдань – це спрямування заморожених на Заході активів РФ на відновлення України.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.