США не виявили нецільового використання військової допомоги Україною – Кірбі

Джерело: брифінг

Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі зазначив, що усе озброєння та техніка, споряджені Україні, нині використовуються на полі бою.

Кірбі додав, що у Києві працюють американські фахівці з контролю підзвітності переданого озброєння.

Ми старанно працюємо над тим, щоб кожна система, яка надається Україні, мала відповідний ступінь звітності. І можемо запевнити Конгрес та народ США, що уся споряджена техніка використовується належно на полі бою, – наголосив він.

Окрім цього, Кірбі зауважив, що українці розуміють потребу США у відповідальності, тож готові працювати над заходами підзвітності для всіх систем, що надаються.

Ми не побачили ніяких ознак широкомасштабної корупції, або зловживань з боку українських військових, – зазначив він.

Раніше Білий дім зробив запит у Конгресу майже 106 мільярдів доларів для фінансування безпеки України, Ізраїлю та США.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.