Фонд Порошенка запропонував співпрацю Львівському музею у відновленні будинку Шухевича

Джерело: Петро Порошенко у Facebook

П’ятий президент України та лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко звернувся з листом до директора Львівського історичного музею щодо співпраці у відновленні Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, зруйнованого під час російської атаки.

“Благодійний Фонд Порошенка звертається із пропозицією щодо співпраці у відновленні Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, зруйнованого під час російської терористичної атаки. Фонд пропонує фінансування негайної повної реконструкції (відновлення) цього Музею, який має і надалі служити збереженню історичної памʼяті про боротьбу українського народу за незалежність”, – йдеться у документі.

Для реалізації цієї мети Фонд Порошенка надав копію банківської гарантії щодо виділення коштів на потреби відновлення Музею та пропозиції щодо складу Наглядової ради проєкту відновлення Музею.

Зображення: Петро Порошенко/Facebook

“2024 рік ми починаємо з відновлення Музею Романа Шухевича, зруйнованого російським обстрілом 1-го січня. Вже звернулися до дирекції Музею, буде повна реконструкція. Хай терористи знають, що ані нашу памʼять, ані наших людей їм ніколи не зламати”, – зазначив Петро Порошенко.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.

Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин заперечив дані Forbes щодо втрати 99 тисяч ЗС РФ у боях за Часів Яр. Він сказав, що за три місяці ворожі втрати складають близько 5 тисяч. 

Співзасновницю та волонтерку Бахмутського товариства захисту тварин, а нині керівницю ГО “Плурітон”, Катерину Арісу не пустили на нічний автобус. Причиною відмови став кімнатний собака, хоча під час придбання квитків не було вказано про заборону їхати з тваринами.