У Дніпрі затримали працівника «Укрзалізниці», який зливав дані про Сили оборони

Джерело: Служба безпекиДніпропетровська обласна прокуратура

У Дніпрі затримали працівника “Укрзалізниці”, який передавав дані про рух залізницею військових підрозділів та військової техніки ЗСУ російській ФСБ. Його завербували літом 2023 року через активність у прокремлівських Telegram-каналах.

За даними прокуратури, працівник “Укрзалізниці” за вказівками російського куратора збирав та передавав інформацію про логістичні маршрути руху військових підрозділів та техніки ЗСУ в області.

Фото: СБУ

СБУ наголошує, що чоловік активно намагався отримати “максимум інформації” про переміщення на фронт бойових машин “Бредлі” та танків “Леопард”. Прокуратура також стверджує, що він розкривав координати трьох військових частин ЗСУ та передавав ці розвіддані ворогові через Telegram у вигляді фотознімків і текстових повідомлень.

Отримана розвідка, ймовірно, мала слугувати окупантам для підготовки повітряних ударів по залізничних об’єктах регіону, спрямованих на порушення логістики постачання озброєння та боєприпасів для ЗСУ.

Співробітники СБУ вчасно викрили агента, задокументували його дії і затримали його у його місці проживання. Під час обшуку вилучили мобільні телефони з доказами.

Жителю Дніпра повідомлено про підозру за фактом державної зради. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи) і тепер вони летять на більшу відстань.

В Україні накопичено достатні запаси паливно-мастильних матеріалів для стабільного проходження осінньо-зимового періоду. 

За даними ЗМІ американці, які створюють фейкові новини про кандидатку на пост президента США Камалу Гарріс, працюють на розвідку Росії.

Уряд затвердив план боротьби з корупцією та іншими правопорушеннями серед медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) на засіданні 25 жовтня.