Ізраїль заявив про виявлення доказів розробки ХАМАСом крилатих ракет під керівництвом Ірану

Джерело: Times of Israel

Армія оборони Ізраїлю заявила про виявлення доказів того, що терористичне угруповання ХАМАС розробляло керовані крилаті ракети під керівництвом Ірану.

“Війська, які діють у місті Газа, виявили те, що, за твердженням ізраїльських військових, є технологічним обладнанням, в тому числі компонентами, які використовуються ХАМАСом для створення високоточних ракет. До цього часу вважалося, що терористичне угруповання не володіє такими можливостями”, – йдеться в матеріалі.

Як розповіли у виданні, нещодавно солдати бригади “Нахаль” та спецпризначенці здійснили рейд на об’єкт ХАМАСу в передмістях міста Газа Дарадж та Туффах та виявили шахту тунелю, що вела до підземного заводу з виробництва зброї.

За словами представників ЦАХАЛу, військові знайшли “компоненти, які доводять, що бойовики терористичної організації ХАМАС навчалися під керівництвом Ірану, як експлуатувати і створювати високоточні елементи та стратегічну зброю”.

Водночас Армія оборони Ізраїлю опублікувала зображення, як стверджується, ракетного двигуна та боєголовки крилатої ракети, розробленої ХАМАСом.

Фото: Israel Defense Forces

За даними агентства, ХАМАС володіє протитанковими керованими ракетами та невеликими за розмірами безпілотниками малого радіусу дії з вибухівкою, а також саморобними автономними підводними човнами, начиненими вибухівкою. Однак інформації про те, що це угруповання також має керовані ракети дальнього радіусу дії, раніше не було.

“Невідомо, чи ХАМАС коли-небудь застосовував свої керовані ракети, чи вони перебувають лише на стадії розробки”, – мовиться у статті.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.