«Система чинить опір»: Умєров повідомив про порушення у Міноборони на понад 10 млрд

Джерело: Рустем Умєров/Facebook

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що за минулі чотири місяці в оборонному відомстві виявили порушення на понад 10 мільярдів, вчинені раніше. Запевнивши, що Міноборони тісно співпрацює з правоохоронцями для “викорінення проявів корупції”.

Один з пріоритетів команди Міністерства оборони — вичищення системи від недоброчесних учасників — всередині установи і зовні…Система чинить опір, однак ми його здолаємо, — зазначив міністр.

Умєров поінформував, що нині наповну зміг запрацювати внутрішній аудит Міноборони та оновлена Генеральна інспекція Міністерства оборони, що вже виявили багато порушень — зокрема, за минулі 4 місяці на понад 10 мільярдів порушень.

Жорстко реагуємо на всі випадки. Тісно співпрацюємо з правоохоронцями та спеціальними службами.

Глава відомства зауважив, що, наприклад, у грудні СБУ у взаємодії з Міноборони ліквідувала корупційну схему на придбанні боєприпасів для ЗСУ на майже 1,5 млрд грн. Додав, що це те, про що можна говорити публічно. натомість анонсував попереду ще новини.

Він також зазначив, що нині працюють над тим, щоб розв’язувати проблему системно: впроваджують нову архітектуру закупівель за стандартами НАТО.

Зокрема відбувається перебудова закупівельних механізмів так, щоб не зашкодити безперервному постачанню зброї та тилового майна ЗСУ.

Відтепер Міноборони — встановлює правила гри, формує політику, контролює торги. Закупівлі здійснюють дві спеціальні агенції, — запевнив глава оборонного відомства.

Також Умєров висловив вдячність представникам громадянського суспільства, котрі допомагають у боротьбі з корупцією.

Правоохоронці затримали чергових підпалювачів, які скоювали злочини за вказівками Росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи) і тепер вони летять на більшу відстань.

В Україні накопичено достатні запаси паливно-мастильних матеріалів для стабільного проходження осінньо-зимового періоду. 

За даними ЗМІ американці, які створюють фейкові новини про кандидатку на пост президента США Камалу Гарріс, працюють на розвідку Росії.