Вартість соцмережі X знизилася на 71% після придбання Маском і зміни назви

Джерело: The Guardiаn

Згідно з даними фонду Fidelity, соцмережа X втратила 71% своєї вартості після того, як її власником став Ілон Маск.

Fidelity, яка володіє часткою в X Holdings, заявила, що з моменту покупки Маска вона знизила вартість своїх акцій на 71,5%.

Зазначається, що оцінка Fidelity X заснована на розкритті інформації, яка тривала до кінця листопада 2023 року.

Це розкриття охоплює наслідки того, що низка великих компаній зняли рекламу на X після антисемітських висловлювань Маска.

Довідково: Мільярдер та винахідник Ілон Маск підтримав антисемітський допис у соцмережі X (колишній Twitter), у якому користувач написав про те, що “єврейські громади розпалюють ненависть до білих людей”.

Згодом деякі великі компанії, такі як Apple та Disney, в п’ятницю, 17 листопада, заявили, що припинять свою рекламу в соціальні мережі Ілона Маска X після того, як він підтримав антисемітський допис.

Серед таких компаній також є Disney, Apple, Paramount, NBCUniversal, Comcast, Lionsgate і Warner Bros. Discovery, материнська компанія CNN.

Своєю чергою, керівник Tesla і SpaceX Ілон Маск з нецензурною лексикою розкритикував рекламодавців, які покинули соціальну мережу X, попередивши, що вони знищать платформу.

Також Маск заявив, що подасть “термоядерний позов” проти некомерційної наглядової організації Media Matters та інших, через те, що компанії, зокрема Disney, Apple і IBM, призупинили рекламу на X (раніше Twitter) через хвилю антисемітизму на платформі.

9 травня відбувся другий півфінал 68-го пісенного конкурсу “Євробачення 2024” року в Мальме, Швеція, де 16 учасників змагалися за право потрапити у фінал.

9 квітня голова КНР Сі Цзіньпін провів переговори з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у Будапешті. Політики домовилися про “всеосяжне стратегічне партнерство” між двома країнами.

9 травня посол Британії в Україні Мартін Гарріс привітав колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з призначенням на посаду посла України у Сполученому Королівстві Британії та Північної Ірландії.

У Центрі національного спротиву поінформували, що 8 травня глава РФ Володимир Путін затвердив основи держполітики в галузі історичної освіти. 

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш запропонував побудувати лінію оборонних бункерів, траншей та ровів уздовж кордону з РФ та Білоруссю.