Сьогодні зафіксовано новий рекорд споживання електроенергії – «Укренерго»

Джерело: “Укренерго”

Сьогодні, 10 січня, в “Укренерго” зафіксували новий рекорд споживання електроенергії, особливо вранці.

Відтак, Диспетчерський центр “Укренерго” упродовж всього дня докладає зусиль, щоби збалансувати роботу енергосистеми.

“Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати в складних погодних умовах без навантажень, ощадливо споживайте електроенергію”, – закликали у компанії.

А також наголосили, що необхідно уважно ставитися до користування потужними електроприладами впродовж всього дня і дотримуватися наступних правил:

  • Зменште використання кондиціонерів для опалення приміщення та обігрівачів. Особливо це актуально в ранковий та вечірній час.
  • Не вмикайте одночасно праску, пральну машину, пилосмок та бойлер.
  • Вимикайте світло в приміщеннях, в яких не знаходитеся.
  • Бізнес теж може долучитися до підтримки енергосистеми: зменшіть освітлення вивісок, вітрин, банерів та новорічних гірлянд.

“Ці прості правила допоможуть не лише зменшити навантаження на енергосистему нашої країни, але й зекономити гроші. Менше споживаєте, менше платите”, – пояснили в “Укренерго”.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.