На сході Фінляндії заборонили продавати нерухомість російській компанії — Міноборони

Джерело: Iltalehti

У Фінляндії Міноборони заборонило три операції з нерухомістю у Східній Фінляндії, зокрема дві з яких стосуються майна, розташованого в Соткамо, а одна – в Іломанці. У Міноборони пояснили, що у цій справі пов’язана російська компанія.

В угоді покупцем нерухомості виступала Ilomants – компанія, яка частково належить Росії. На думку оборонного відомства, продаж майна може ускладнити національну безпеку та організацію оборони держави.

У Міноборони мотивують два негативні рішення тим, що заявник не надав відомству необхідну інформацію під час оформлення дозволу.

У власності фонду, зареєстрованого у Великій Британії, в операціях з нерухомістю “Соткамо” відбувалися два етапи продажу нерухомості між різними компаніями, що належать тому ж власникові. Зазначено, що у фонді другою відповідальною особою є індивід, що перебуває поза межами ЄС та Європейської економічної спільноти.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.