10 січня РФ могла отримати нові БпЛА від Ірану – Гуменюк

Джерело: Наталія Гуменюк в етері телемарафону

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк повідомила, що 10 січня до РФ прибув новий вантажний борт з Ірану, на якому могли перевозити нові БпЛА типу “шахед” та запчастини до них.

Це означає, що Росія продовжуватиме атакувати Україну ударними дронами, як це відбувається вже тривалий час фактично щоночі.

“Крайні дві ночі були не такі насичені найімовірніше через погодні умови, бо дрони побоюються обледеніння”, — зауважила Гуменюк.

Речниця додала: якщо брати до уваги загальну бойову ситуацію, то точкові удари безпілотниками по Україні все одно не припиняються.

“Терор триває і намагання ворогом тримати в напруженні системи протиповітряної оборони, очевидно, свідчить про те, що такі атаки можуть продовжуватися, розслаблятися зарано”, — зазначила вона.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Міністерство охорони здоровʼя України створило механізми для проведення щеплення проти грипу в аптеках. Ініціатива спрямована на покращення доступу українців до цієї медичної послуги та дозволяє оперативно реагувати на епідемічні загрози.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

В Офісі Генерального прокурора розслідують можливі зловживання під час отримання прокурорами груп інвалідності. Згідно з попередніми результатами, загалом показник кількості осіб з інвалідністю в органах прокуратури не перевищує 10% по регіонам.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш прилетів до Казані на саміт БРІКС і спробував коровай. Його візит до Росії різко розкритикував заступник головного редактора Bild Пауль Ронцхаймер.