США мають намір підштовхнути Зеленського до більш чіткого плану війни, – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Повідомляється, що Сполучені Штати наступного тижня в Давосі очікуватимуть від президента України Володимира Зеленського чіткого плану бойових дій цього року.

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван, ймовірно, обговорить цю тему з Зеленським на полях Всесвітнього економічного форуму, і американські чиновники продовжуватимуть наполягати на цьому в найближчі тижні, за словами людей, знайомих із плануванням.

Також зазначають, що офіційні особи у Вашингтоні стурбовані тим, що розбіжності між Зеленським і головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним уповільнюють зусилля з вироблення нової стратегії.

Союзники України зазначають, що розробка чіткої військової стратегії щодо того, як захистити поточні позиції, а потім прорвати російські лінії, є надзвичайно важливою.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.