Показники материнської смертності досягли найвищого рівня за останні 20 років

Джерело: Sky News

Велике британське дослідження засвідчило, що кількість жінок, які помирають під час вагітності або невдовзі після неї, зросла до найвищого рівня за 20 років.

До того ж, зазначають, що найбільше постраждали темношкірі жінки та жінки із бідних регіонів.

Згідно з дослідженням, проведеним Національним відділом перинатальної епідеміології Оксфордського відділу охорони здоров’я, у темношкірих жінок шанси померти втричі більші, ніж у білих.

Проте дослідження показало, що рівень материнської смертності серед темношкірих жінок трохи знизився з часу останнього опитування.

Згідно з дослідженням, тромбози та тромбоемболії, або тромби у венах, були основною причиною смерті. За ними йдуть COVID-19, хвороби серця та хвороби, пов’язані з психічним здоров’ям.

За словами авторів дослідження, рівень смертності зріс до рівня, якого не було з 2003-2005 років.

Директорка Національного відділу перинатальної епідеміології та керівниця звітності про материнство MBRRACE-UK професорка Меріан Найт вказала на “чіткі приклади систем материнства”.

“Забезпечення здоров’я до вагітності, включно з вирішенням таких захворювань, як надмірна вага або ожиріння, а також важливі дії для досягнення більш інклюзивного та персоналізованого догляду, мають бути терміново пріоритетними”.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 жовтня. Ситуація на Покровському і Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, росіяни сьогодні активно атакують на Лиманському напрямку.

В американського репера Емінема з’явиться перший онук. Щасливу звістку репер повідомив у новому кліпі Temporary, котрий присвятив своїй доньці Хейлі Джейд.

Досі Росії вдається закуповувати електронні компоненти західних компаній для своїх ракет, які росіяни націлюють на українські міста. Переважно постачання відбуваються через китайські та гонконгські фірми-одноденки, котрі, своєю чергою, змушують Росію суттєво переплачувати.

Аудитори назвали “невиправданою” переплату комунальним підприємством “Київський метрополітен” за доставку вагонів, подарованих європейськими партнерами, що склала близько 160 млн грн – за реальної ринкової вартості такого перевезення у 30 млн грн.

У Центрі національного спротиву повідомили, що тимчасово окупована Горлівка та єдине в Україні підприємство, яке виробляло високоякісну вибухову речовину для спорядження боєприпасів та мононітрохлорбензол Горлівський хімзавод, сьогодні – могильник хімікатів. Нині концентрація отрути у ґрунтових водах тут перевищена у 150 тисяч разів.