В Україні стартують безоплатні ІТ-курси для ветеранів

Джерело: Мінреінтеграції

В Україні розпочинаються безоплатні ІТ-курси для ветеранів – навчання можливе як у групах, так і у форматі індивідуальних занять із ментором.

Курси організував Український ветеранський фонд разом із партнерами Lobby X.

Ветерани матимуть змогу вивчити або підвищити рівень володіння навичками:

  • мови верстки та програмування;
  • розробки вебсайтів і застосунків;
  • створення клієнт-серверних застосунків;
  • написання баз даних.

Також курс допоможе у написанні проєктів і підготовці до проходження профільних кваліфікаційних тестів.

Додамо, що міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна повідомила, що цього року держава впроваджує безоплатну психологічну допомогу для ветеранів та їхніх рідних.

Лапутіна зазначила, що у кожного захисника, який повертається з фронту, має бути можливість піклуватися про своє ментальне здоров’я. Тоді як завдання держави зараз – створити дієву систему надання психологічної допомоги, доступної для кожного ветерана, який її потребує. У грудні, за ініціативи Мінветеранів, уряд схвалив постанову, якою удосконалено надання психологічної допомоги для ветеранів та членів їхніх родин у позаклінічних випадках, запевнила міністерка.

Допомога є безоплатною і надається за трирівневою системою. Другий та третій рівень – за кошти бюджету Мінветеранів. Глава відомства додала, що надання якісної психологічної допомоги має відбуватися насамперед у громадах, куди повертатимуться українські оборонці.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…