Інвестиції у перемогу: Порошенко придбав військові облігації на понад ₴156 млн

Джерело: пресслужба “ЄС”

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко купив військові облігації на 156 млн 537 тис. грн.

Як зазначається, військові ОВДП – це інвестиційний інструмент підтримки Державного бюджету. Кошти від облігацій використовуються на безперебійне забезпечення фінансових потреб держави в умовах воєнного стану.

Фото: “ЄС”

“Перемогу не дарують — її здобувають, у неї вкладають. Тому наш із Мариною фонд інвестує 156 537 000 гривень у військові облігації України”, – написав Порошенко у соцмережах.

Серед головних причин купівлі облігацій, за словами п’ятого президента, став той факт, що до ухвалення фінансового рішення Євросоюзом і США в січні Україна “гостро потребує грошей для забезпечення військових потреб”.

“Українські військові облігації, як і вся Україна, перебувають під захистом ЗСУ. А це — найкраща інвестиція не тільки для нас, українців, а й для всього вільного світу, і ми маємо демонструвати приклад для наслідування. Також у нас є багато військових проєктів, які ми робимо без держави, але ми допоможемо і їй”, – пояснив лідер фракції.

Водночас Порошенко запевнив, що після повернення коштів він з дружиною Мариною інвестуватиме їх в Україну “ще раз і ще раз”.

“Доти, доки не переможемо у цій клятій війні. Бо це і є наш шлях до перемоги. Не просто вірити в ЗСУ, а робити все можливе, щоб їм допомагати”, – резюмував він.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.