Міноборони завершило перший етап впровадження нової системи логістики в ЗСУ

Джерело: Міноборони

Міністерство оборони України завершило перший етап впровадження у ЗСУ автоматизованої системи управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP).

System Analysis Program Development – це провідна міжнародна система у сфері управління ресурсами, яку використовують 28 країн НАТО.

Система автоматизує процеси постачання, формує інформацію про залишки на складах, заявки, дозволяє бачити реальну потребу, закуповувати та вчасно забезпечувати військо усім необхідним.

“Пріоритет Міністерства оборони — це впровадження автоматизованих систем і відмова від паперових процесів. SAP допоможе нам забезпечити найсучасніший процес управління оборонними ресурсами”, – розповіла на зустрічі із партнерами заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Автоматизацію почали з обліку речового майна, завдяки чому повністю оновлено процеси та обладнання в одному з центрів забезпечення оперативного рівня, який об’єднує велику кількість військових частин.

Також завдяки SAP автоматизовано контроль за постачанням й обліком озброєння та військової техніки на основних базах. Це стосується і запчастин до техніки, яку Україна отримує в межах міжнародної технічної допомоги.

“Для того, щоб система працювала всюди, вже адаптовані та навчені працівники складів. Результатом остаточного запровадження системи має стати повна автоматизація процесів логістики і повноцінна відмова від паперового документообігу в логістичних операціях”, – підсумувала радниця заступниці міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Оксана Ферчук.

У планах – до кінця 2024 року провести облік майна у всіх складах та військових частинах, що працюватимуть з системою SAP. Їх також повністю модернізують.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.

16 вересня Президент Володимир Зеленський  провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого обговорили актуальні питання на фронті та всередині країни.