Внаслідок ракетної атаки на Чернігів загинув собака

Джерело: Головне управління Національної поліції в Чернігівській області

Сьогодні зранку росіяни вкотре атакували Україну повітряними засобами ураження, внаслідок чого уламками ворожої ракети завдано руйнувань у жилому секторі Чернігова, загинув собака.

Відтак, внаслідок влучання уламків російської ракети пошкоджень зазнали кілька приватних будинків та нежитлових споруд, одну будівлю практично зруйновано. У дворі, найближчому до епіцентру події, від вибуху загинув собака господарів. Люди вціліли.

Поліція продовжує працювати на місці ворожої атаки та проводить документування її наслідків.

Зазначимо, що вранці 13 січня ворог здійснив масовану атаку по Україні, випустивши низку ракет різних типів та БпЛА. Загалом зафіксовано 40 повітряних засобів, з яких збито – 8.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…