На Львівщині виконали колядку «Там во Бахмуті», встановивши новий рекорд України

Джерело: “Книга світових рекордів України”

У Львівській області встановили новий рекорд України — у Стрілківській громаді 1259 учасників виконали колядку “Там во Бахмуті”. Результат зафіксувала організація “Книга світових рекордів України”.

Фото: “Книга світових рекордів України”

Метою заходу було об’єднання якнайбільшої кількості вертепів і колядок для збору коштів на підтримку 80-ї бригади під час фестивалю “Різдвяні пташки”. У номінації “Вперше” було зафіксовано наступні результати:

  • кількість людей — 1259;
  • кількість вертепів — 105;
  • кількість країн-учасниць — 8.

Фото: “Книга світових рекордів України”

Під час проведення заходу вдалося зібрати понад 3 мільйони гривень на придбання спеціалізованої техніки для військових.

Ініціаторами акції стали військовий капелан 80-ї бригади о. Іван Гальо та священник зі Стрілківської громади о. Роман Гром.

Рекордсменів привітала Ганна Крисюк, генеральна директорка Книги світових рекордів, зауваживши, що такі рекорди важливі в наш час, адже підтримка військових вкрай необхідна.

Фото: “Книга світових рекордів України”

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.