Росіяни збільшили кількість особового складу на Бахмутському напрямку – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

За даними аналітиків, противник збільшив кількість особового складу на Бахмутському напрямку до близько 80 000 осіб.

Як йдеться в щоденному огляді, російські та українські сили продовжували позиційні бої біля Бахмута 14 січня, але не було підтверджено жодних змін на лінії фронту в цьому районі.

За словами російського військового блогера, окупанти просунулися на північний захід від Бахмута, хоча ISW не бачив візуальних доказів, які б підтверджували це повідомлення.

Водночас російські та українські джерела стверджували, що позиційні бої продовжуються на захід від Бахмута біля Хромового та на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки, Андріївки та Нью-Йорка (на захід від Горлівки).

Речник української бригади, що діє на Бахмутському напрямку, заявив, що російські війська збільшили кількість особового складу на Бахмутському напрямку до близько 80 000 осіб, і що підрозділи російського “Добровольчого корпусу” проводять штурмові дії на Бахмутському напрямку.

  • У Львівській області встановили новий рекорд України — у Стрілківській громаді 1259 учасників виконали колядку “Там во Бахмуті”. Результат зафіксувала організація “Книга світових рекордів України”.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.