Розвиток ШІ може вплинути на 40% робочих місць – МВФ

Джерело: аналіз Міжнародного валютного фонду

Розвиток штучного інтелекту може призвести до того, що майже 40% робочих місць у всьому світі буде автоматизовано за його допомогою.

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що вже необхідно уважно спостерігати за “тривожною тенденцією” і реагувати, щоб “запобігти подальшому розпалюванню соціальної напруги за допомогою технологій”.

Згідно з аналізом, вплив ШІ ймовірно становитиме 60% на робочі місця у розвинених економіках та 26% – у країнах з низьким рівнем доходу. Половина працівників може виграти від інтеграції штучного інтелекту, але в інших випадках ця технологія може замінити людей, що призведе до зниження попиту на робочу силу.

Георгієва підкреслила, що деякі країни не мають необхідної інфраструктури або висококваліфікованої робочої сили, щоб повноцінно скористатися можливостями штучного інтелекту, що може збільшити рівень нерівності між націями.

Водночас Георгієва вказала на потенціал збільшення виробництва та доходів у всьому світі завдяки ефективному використанню штучного інтелекту.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.