На дротах ЛЕП рекордна ожеледь, на Кіровоградщині – найскладніша ситуація – Міненерго

Джерело: пресслужба Міністерства енергетики

Рекордна ожеледь на дротах ліній електропередачі призводить до серйозних проблем з енергопостачанням, зокрема в Кіровоградській області. Понад добу 30 населених пунктів перебувають без електропостачання, що стосується приблизно 2500 споживачів.

Це призвело до найскладнішої ситуації з-поміж інших регіонів.

Причиною відсутності електропостачання є ожеледь на дротах повітряних ліній, що має діаметр 60-89 мм. Таких розмірів ожеледь за всю історію спостережень з 1945 року не фіксувалося.

Окрім цього, виникають проблеми через крадіжки дроту на впалих лініях, що вимагає встановлення охоронної напруги на відновлених лініях та уповільнює процес відновлення, повідомляють енергетики.

На сьогодні внаслідок негоди в Україні знеструмлено 44 населених пункти. Тривають роботи з відновлення електропостачання.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС.

У США помер очільник організації FETÖ Фетхуллах Гюлен, екстрадиції якого Туреччина вимагала від США через нібито його причетність до спроби державного перевороту 15 липня 2016 року.

Російське МЗС викликало посла Німеччини Олександра Ламбсдорфа, якому висловили протест через створення регіонального штабу морського командування НАТО у східнонімецькому місті Росток.