Залужний запросив очільника Штабу оборони ЗС Італії відвідати Україну

Джерело: Валерій Залужний/Facebook

15 січня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з начальником Штабу оборони Збройних Сил Італії адміралом Джузеппе Каво Драгоне.

Сторони зокрема обговорили низку питань двостороннього військового співробітництва та обміну досвідом. Також український генерал запросив адмірала Драгоне відвідати Україну та спільно попрацювати на пунктах управління і в бригадах Збройних Сил України.

Також під час розмови окремо зупинилися на питаннях регламентного обслуговування техніки, яку Італія надала Україні у межах оборонних пакетів допомоги.

Залужний висловив вдячність Італії за всебічну підтримку в боротьбі з російською агресією.

Зауважимо, нещодавно Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі, командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

Генерали обговорили ситуацію на фронті та дії, яких можна очікувати від ворога в найближчі тижні та місяці.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…