Трамп переміг на перших республіканських праймеріз в штаті Айова

Джерело: Reuters

Колишній президент США Дональд Трамп здобув перемогу на перших у 2024 році праймеріз від Республіканської партії в штаті Айова, набравши 51% голосів.

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс посів друге місце – 21,3%, а колишня постійна представниця США при ООН Ніккі Гейлі третє – 19,1%.

Фото: Reuters

Перевага Трампа значно перевищила попередній рекорд Боба Доула в 12,8% у 1988 році.

“ДЯКУЮ АЙОВА, Я ВАС УСІХ ЛЮБЛЮ!!!” – зазначив Трамп.

Штат Айова першим провів голосування за політика, який має представляти Республіканську партію під час виборів президента США восени.

Нагадаємо, що згідно з опублікованим у середу, 10 січня, опитуванням Reuters/Ipsos, 35% американців проголосували б за чинного президента США Джо Байдена, такий самий відсоток тих, хто має намір проголосувати за його суперника-республіканця Дональда Трампа.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Міністерство охорони здоровʼя України створило механізми для проведення щеплення проти грипу в аптеках. Ініціатива спрямована на покращення доступу українців до цієї медичної послуги та дозволяє оперативно реагувати на епідемічні загрози.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

В Офісі Генерального прокурора розслідують можливі зловживання під час отримання прокурорами груп інвалідності. Згідно з попередніми результатами, загалом показник кількості осіб з інвалідністю в органах прокуратури не перевищує 10% по регіонам.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш прилетів до Казані на саміт БРІКС і спробував коровай. Його візит до Росії різко розкритикував заступник головного редактора Bild Пауль Ронцхаймер.