Південна Корея ввела санкції, пов’язані з розробкою зброї КНДР

Джерело: Reuters

В Міністерстві закордонних справ Південної Кореї повідомили в середу, 17 січня, що Південна Корея ввела санкції проти двох осіб, трьох організацій і 11 кораблів, пов’язаних з ядерною та ракетною програмами КНДР.

Санкції були оголошені через декілька днів після того, як Північна Корея запустила нову твердопаливну гіперзвукову ракету середньої дальності, яку Південна Корея та Сполучені Штати рішуче засудили як серйозне порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

КНДР також оголосила про відмову від десятиліть транскордонної політики, ліквідувавши деякі державні установи, що займалися міжкорейськими зв’язками, і оголосила Південь ворожою державою.

Збройні сили Південної Кореї заявили в середу, що з понеділка їх військово-морський флот проводив триденні спільні морські навчання з американськими та японськими військами за участю американського авіаносця Carl Vinson, щоб покращити свою відповідь на загрози Північної Кореї.

У четвер у Сеулі також заплановані переговори ядерних посланників трьох країн.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.