Росіяни знову вдарили по ТЕС у прифронтовому районі

Джерело: компанія “ДТЕК Енерго”

Внаслідок обстрілів з боку російських сил на одній з прифронтових теплоелектростанцій пошкоджено обладнання. Атака сталася 17 січня.

Прифронтова теплоелектростанція ДТЕК Енерго вже не вперше була атакована. Цього разу вдалося уникнути жертв серед працівників. Однак внаслідок атаки було пошкоджено обладнання підприємства.

Зазначається, що останнім часом російські сили атакують вказану теплоелектростанцію практично щодня, зокрема і вночі. Протягом першої половини опалювального сезону цей об’єкт вже зазнав майже 30 атак.

Зазначимо, що минулого дня ЗС РФ теж атакували ТЕС на Донеччині. . Попри це, ТЕС перебувала в робочому стані, і електростанція працювала за звичайним режимом. Того ж дня ще сталася пожежа в обладнанні однієї з прифронтових ТЕС. В обох випадках не було постраждалих.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.