Близько тисячі туристів заблоковані в горах Китаю після сходження лавин

Джерело: Reuters

Близько 1000 туристів застрягли у віддаленому дачному селищі Китаю після того, як лавини обрушилися на регіон.

За даними агентства, дорога до села Хему, розташованого неподалік від кордонів Казахстану, Росії та Монголії, де заблоковано туристів, вже кілька днів відрізана лавинами. Село знаходиться в префектурі Алтай, де безперервний снігопад в деяких районах триває вже 10 днів.

Сильний снігопад спричинив сходження десятків лавин на великих магістралях. Деяких туристів вдалося евакуювати вертольотами.

Як зазначається, сніг, принесений лавинами, в деяких місцях досягає семи метрів у висоту. Роботи з розчищення 50-кілометрової ділянки засипаної дороги почалися ще тиждень тому.

Проведенню рятувальної операції заважають змішані зі снігом каміння і гілки, обламані лавинами.

“Ми вже бачили такий сильний снігопад раніше, але ми не бачили такої високої частоти сходження лавин”, – розповів керівник бюро управління автомагістралями Чжао Цзіньшен.

У столиці Литви Вільнюсі сталася пожежа в будівлі Міністерств національної оборони. Підозрюваний, якого затримали, ймовірно, підпалив ще декілька об’єктів, серед яких будівля Генпрокуратури країни.

У понеділок, 21 жовтня, до Києва приїхав із візитом очільник міністерства оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін.

В американському штаті Джорджія внаслідок аварії на поромній переправі щонайменше семеро людей загинули, ще 8 осіб зазнали травм.

Ізраїль завдав авіаційних ударів по південних передмістях Бейрута, де розташовані фінансові установи угруповання “Хезболла”.

Українські сили нещодавно просунулися на північ від Суджі на тлі боїв на головній ділянці фронту в Курській області.