Геймери можуть втратити слух та відчувати шум у вухах, – дослідження

Джерело: Sky News

Згідно з новим дослідженням, геймери можуть зазнати неповоротної втрати слуху та страждати від шуму в вухах.

Огляд всесвітніх досліджень за участю понад 50 000 осіб, опублікований у медичному журналі BMJ Public Health, дійшов висновку, що рівні звуку часто близькі до безпечних меж або навіть перевищують їх.

Дослідження проводилося групою експертів із Всесвітньої організації охорони здоров’я та Університету Південної Кароліни. Вони попередили, що “гравці, які слухають звуки високої інтенсивності протягом тривалого періоду часу, можуть ризикувати постійною втратою слуху та/або шумом у вухах”.

Експерти зазначають, що ризик посилюється тим, що люди зазвичай грають в ігри протягом тривалого періоду часу, тоді як імпульсні звуки, такі як постріли, також можуть бути дуже гучними.

Згідно з даними благодійної організації з питань втрати слуху Королівського національного інституту глухих людей (RNID), безпечний вплив звуків понад 85 децибелів (дБ), що еквівалентно шуму, створюваному блендером, становить до восьми годин на день.

“Пам’ятайте, що протягом дня ви зазнаєте впливу багатьох різних звуків із потужністю 85 дБ або більше, і цей час впливу збільшується. Звуки у 110-120 дБ навіть за дуже короткий час впливу можуть спричинити пошкодження слуху”, – попереджає RNID.

В Україні триває 955-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 659 тисяч осіб.

5 жовтня відзначають Всесвітній день вчителя, Всесвітній день стомованих хворих, Всесвітній день боротьби з менінгітом та Всесвітній день виготовлення листівок. Християни сьогодні вшановують мученицю Харитину.

Вночі 5 жовтня ворог випустив по Україні понад десяток ударних безпілотників та кілька ракет.

За даними синоптиків у суботу, 5 жовтня, частина країни опиниться у полоні дощів.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.