Після корупційного скандалу художниця Соня Морозюк скасувала заручини з Гринкевичем

Джерело: Соня Морозюк/Instagram

17 січня художниця Соня Морозюк заявила про розірвання стосунків та заручин із сином Ігоря Гринкевича Романом. Ігорю Гринкевичу сьогодні повідомили про підозру у справі про завдання збитків державі на майже мільярд гривень.

Морозюк зауважила, що продасть подарунки Гринкевича – обручку і кольє, а кошти скерує на допомогу ЗСУ. Як це відбуватиметься, обіцяє повідомити згодом.

Дівчина запевнила, що відкидає усі підозри у тому, що отримала від родини Гринкевичів будь-яку нерухомість.

Я залишаюся Сонею Морозюк… Ми не будемо однією родиною. Я не візьму прізвище Гринкевич. Я не буду з людиною, яка зрадила мою країну. Я вірила. Зараз мені гидко, відчуваю себе обманутою та використаною. Я оберу бути чесною перед собою. І залишусь Сонею Морозюк, – мовиться у підписі до фото, де вона продемонструвала відсутність обручки на перстеневому пальці.

Зауважимо, 17 січня співробітники ДБР повідомили про підозру львівському бізнесмену, одному з найбільших постачальників Міністерства оборони, та членам злочинної організації, які завдали державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

Як з’ясувалося раніше, Гринкевич міг стати майбутнім свекром художниці Соні Морозюк. Після викриття львівського забудовника у ЗМІ почала ширитися інформація, що наречений жінки – син Ігоря Гринкевича – інвестує великі гроші, отримані від зірваних тендерів Міноборони на матеріальне постачання фронту, у кар’єру молодої художниці.

Так, майже протягом року в етері єдиного телемарафону, у соцмережах та на рекламних щитах всієї країни почали просувати молоду художницю Соню Морозюк. Також у жінки за рік з’явилася дорога квартира в елітному житловому комплексі, галерея-майстерня за 250 тисяч доларів та дорогий автомобіль Porsche. До того ж, жінку кілька разів рекламували на живому екрані ТРЦ “Гулівер”, ринкова вартість такого ролика – майже мільйон гривень.

Утім, Морозюк відкинула ці чутки, заявивши, що вона зробила себе сама, і єдиними коштовними подарунками від її нареченого стали каблучка і кольє.

Довідка. 29 грудня 2023 року, працівники Держбюро розслідувань затримали львівського забудовника, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування. Зокрема мовиться про Ігоря Гринкевича, компанії якого виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Під час слідства встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб МОУ. Це призвело до збитків бюджету за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн та відповідно зриву постачання.

Правоохоронці виявили повне невиконання 6 контрактів. Щонайменше за 7 договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов’язань.

Окрім того, встановлено, що 8 договорів виконані із запізненням від 3 до 5 місяців.

Станом на 17 січня п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України).

Членів злочинної організації затримано, на даний час вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.