Понад 500 суден безпечно пройшли через тимчасовий «зерновий коридор» — пані посол США

Джерело: Бріджит Брінк/X

17 січня пані посол США Бріджит Брінк повідомила, що тимчасовим “зерновим коридором” вже скористалися вже 515 суден, доставивши на глобальні ринки понад 16 мільйонів тонн зерна та інших вантажів.

Станом на сьогодні 515 суден безпечно пройшли через Чорноморський гуманітарний коридор, доставивши на світові ринки 16,5 мільйонів тонн зерна та інших вантажів, — мовила Брінк.

Пані посол наголосила, що це велике досягнення, яке допомагає працівникам і бізнесу та дає змогу українській економіці зростати, попри жахливу війну, яку розв’язала РФ.

Нагадаємо, у липні 2023 року в межах “Чорноморської зернової ініціативи” Україна доправила до Ефіопії майже 300 тисяч тонн продовольства і ще 90 тисяч тонн зерна – в межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

Окрім цього, 17 жовтня 2023 року в адміністрації порту Констанца повідомили, що Україна відвантажила вже 10,5 мільйона метричних тонн зерна через румунський чорноморський порт.

Члени НАТО Туреччина, Румунія та Болгарія створять спільні сили для знешкодження мін у Чорному морі внаслідок вторгнення РФ в Україну.

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.