Кількість важкопоранених воїнів ЗСУ у прифронтовій лікарні збільшилась на третину – ABC

Джерело: ABC News

За словами головного лікаря однієї з найбільших травматологічних лікарень України, за останні кілька тижнів кількість важкопоранених солдатів, які знаходяться на лікуванні, зросла на 30%.

Зокрема, як розповів лікар Сергій Риженко, лікарня ім. Мечникова в Дніпрі, розташована за кілька годин їзди від місця бойових дій, зараз приймає від 40 до 100 важкопоранених щодня, а його команда виконує від 50 до 100 хірургічних операцій протягом 24 годин.

При цьому багато з цих операцій – ампутації кінцівок. З початку російського повномасштабного вторгнення медичні бригади лікарні ім. Мечникова ампутували кінцівки близько 3 000 солдатів.

Як зазначили українські військові, вибухи російських безпілотників зараз є однією з найбільш смертельних загроз для армійців на передовій.

Водночас українські посадовці попереджали, що у зв’язку зі зменшенням військової допомоги від Заходу запаси артилерійських снарядів вичерпуються. Тоді як запаси артилерійських боєприпасів у російських військових набагато вищі, а це означає, що їхні війська здатні переважати українські сили на передовій.

“Якщо найближчим часом не вдасться домовитися про додаткове фінансування України з боку США, то місцеві чиновники побоюються, що кількість українських жертв у війні зростатиме й надалі”, – йдеться в матеріалі.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.