РФ мовчазно визнала успішну операцію України з ліквідації літака А-50 – британська розвідка

Джерело: Міноборони Великої Британії

За даними британських розвідників, Росія “мовчазно” визнала, що Україна збила їх літак А-50.

Фахівці зауважили, що 17 січня російські ВПС, ймовірно, почали експлуатацію іншого літака А-50, однак цього разу над територією РФ, поблизу Краснодарського краю.

“Ці дії, ймовірно, вказують на зниження готовності до ризику для літаків і спробу зберегти решту А-50, попри їх ефективність у війні проти України”, – мовиться у повідомленні розвідників.

Розвідники зауважили, що Росія офіційно не коментувала збиття літака А-50. Це свідчить про те, що Кремль “мовчазно” визнав успішну операцію України.

“Якби втрата А-50 дійсно була б нещасним випадком, навряд чи знадобилося б таке рішення”, – резюмували фахівці.

В п’ятницю, 28 червня, в Міністерстві енергетики України повідомили, що Литва передасть Україні потужний автотрансформатор.

Команда Reuters виявила, що в Інтернеті поширили відредагований кадр із фільму 1975 року “Щелепи” і заявили, що це нібито фото людей, які тікають від обстрілу з пляжу в Криму.

У США на 93-му році життя помер український вчений та інженер Любомир Романків, автор понад 65 винаходів у галузі електроніки, зокрема магнітних головок для жорстких дисків комп’ютера. 

В суботу, 28 червня, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що “попри всі складнощі” з російського полону вдалось повернути ще десять людей. 

В НЕК “Укренерго” повідомили, що завтра, 29 червня, застосовуватимуть графіки погодинних відключень з 00:00 до 24:00.