«Я нікому ніяких державних ділянок не виділяв»: Ігор Мазепа прокоментував своє затримання

Джерело: Ігор Мазепа у Facebook

Бізнесмен Ігор Мазепа, якого нещодавно затримали працівники Державного бюро розслідувань, прокоментував цей інцидент й заявив, що нікому ніяких державних ділянок не виділяв.

“Ще раз дякую усім, хто мене підтримав у цей непростий час. Навіть не буду згадувати усі дивні історії останніх місяців, де переслідують бізнесменів, активістів чи намагаються знецінити журналістів-розслідувачів. Про це вже і так усі написали, в тому числі, й міжнародні партнери України”, – написав Ігор Мазепа.

А також пояснив по суті справи:

  • Перше, із “російського сліду” в цій справі – хіба що деякі російські слова, які я почув при затриманні. Але то на їх совісті.
  • Друге, підозра стосується виділення якоїсь земельної ділянки на 2,4 га. Хтось там порахував, що ця операція завдала збитків державі на 7 мільйонів гривень. Кажуть, виділили з порушенням законодавства. “Чому прийшли до мене – не ясно, бо я нікому ніяких державних ділянок не виділяв. Відповіді на питання, чи затримали тих, хто виділяв, я не отримав”.
  • Третє, прокурори просять як запобіжний захід для мене заставу в розмірі 700 млн грн. Не 700 гривень, не 700 тисяч гривень, а 700 мільйонів гривень. І ще 500 млн грн за мого брата. Тобто, як мінімум 1,2 мільярда гривень за справу, де нібито збитки становлять 7 мільйонів.

“З цифрами у них біда: уявляю, які у них були шкільні оцінки з математики. Які у них оцінки були з гуманітарних наук, дізнаємося вже скоро: засідання суду має початися сьогодні о 12:00. Дякую власникам українського бізнесу, правдивим журналістам та юридичній спільноті, які чітко бачать, що саме насправді зараз відбувається”, – резюмував засновник Concorde Capital Ігор Мазепа.

Нагадаємо, що працівники ДБР спільно з ДСР Нацполіції затримали на кордоні з Польщею бізнесмена Ігоря Мазепу, якого звинувачують нібито в організації схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС.

Згодом у компанії Concorde Capital заявили, що затримання засновника інвестиційної компанії Ігоря Мазепи пов’язане з його публічною позицією щодо посилення тиску з боку правоохоронних органів на власників українського бізнесу.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.