На ТОТ росіяни вербують пенсіонерів у «загони Путіна» – ЦНС

Джерело: ЦНС

Російські пропагандисти вирішили залучити пенсіонерів до своїх заходів на тимчасово окупованих територіях України, створюючи “загони Путіна” за зразком тих, що діють на території РФ.

Зокрема, перший такий осередок, який окупанти назвали “радою ветеранів”, створили у тимчасово захопленому Енергодарі. Першочергово вони будуть на камеру розказувати у місцевих медіа наскільки погано їм жилось при Україні.

“З наближенням запланованих у РФ на березень псевдовиборів президента, ці особи здійснюватимуть агітацію за чинного диктатора Володимира Путіна. За участь у таких пропагандистських гуртках, пенсіонерам видаватимуть додаткові продуктові набори та ліки. Таким чином Кремль намагається мобілізувати покоління, яке ще пам’ятає що таке радянський комсомол та найбільше ностальгує за СРСР. Саме вони будуть розказувати, яке “велике майбутнє” мешканцям ТОТ будуватиме “верховний лідер” з Кремля”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в такий спосіб ворог намагатиметься переконати як молодше нейтральне до російської окупації покоління, так і запевнятимуть російського обивателя у правильності дій окупаційних військ.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…