OpenAI вперше заблокувала розробників бота на основі своєї система через політичну агітацію

Джерело: Washington post

Компанія-розробник ChatGPT OpenAI прийняла рішення заблокувати розробників, які використовували їхню систему для створення бота, використаного у політичній кампанії. Відповідно до правил OpenAI, використання інструментів штучного інтелекту (ШІ) у політичних кампаніях розглядається як порушення правил компанії.

Dean.Bot, розроблений на основі ChatGPT від OpenAI, був створений Меттом Крісілоффом і Джедом Сомерсом — підприємцями з Кремнієвої долини. Вони заснували комітет для підтримки Діна Філліпса, кандидата на посаду президента США від Демократичної партії, напередодні праймеріз у Нью-Гемпширі.

Суть роботи Dean.Bot полягала в відповідях на запитання виборців та агітації на користь Філліпса, що становить один з перших випадків використання технології ШІ у виборчій кампанії.

Компанія OpenAI пояснила свою позицію, зазначивши, що нещодавно вони заблокували обліковий запис розробника, який свідомо порушував політику використання API, забороняючи політичну агітацію або видачу себе за іншу особу без її згоди.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.